Restjesrecept: broodcrumble

broodcrumble
Foto Heikki Verdurme

Dat komt als mosterd bij de maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 deel (room)boter
  • 1 deel mosterd
  • 3 tot 4 delen fijngemalen droge broodkorsten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kneed de ingrediënten tot een evenwichtig mengsel.
  • Bak het mengsel in de oven tot alles goudbruin is.
  • Roer tijdens het bakken regelmatig om.
  • Serveer dit gerecht bij de hoofdmaaltijd, zoals gekookte couscous, rijst of quinoa.

Tips en variatie

  • Als je enkel gedroogd broodkruim (zonder korstjes) gebruikt, wordt de textuur opvallend fijner.
  • Wil je het wat ‘specialer’? Gebruik kokosboter in plaats van boter of voeg na het bakken, als het geheel nog warm is, kruiden toe zoals citroenzeste, geraspte gember of kerriepoeder.
  • Geen oven? Meng gelijke delen paneermeel, (zonnebloem)pitten en noten. Voeg currykruiden en fijngesneden tuinkruiden toe, maar bak het mengsel niet. Ook verrassend lekker!

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken 

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken