Vlaco start met uitbouw online thuiscomposteerwijzer

Online thuiscomposteerwijzer van Vlaco

Er zijn heel wat technieken om de kringloop thuis te sluiten. Van nieuwe keukenreceptjes tot takken vlechten. Vlaco zet al meer dan 20 jaar haar schouders onder het thuiscomposteren. Een blik op hoe we te werk gaan. 

Met onze unieke aanpak zijn we koploper in Europa. Thuiscomposteren verdient het om het middelpunt van een echte campagne te zijn. Heel wat keuken- en tuinresten krijgen immers door het thuiscomposteren een nuttige toepassing als waardevolle compost.
Alhoewel thuiscomposteren niet zo moeilijk is, zijn er wel een paar gouden spelregels. Alles start met wat in het compostvat of -bak wordt gegooid. 
 

Online thuiscomposteerwijzer
Met de online ‘Thuiscomposteerwijzer’ wordt alle twijfel weggenomen over wat je nu wel of niet mag thuiscomposteren. De kwaliteit van het composteerproces en uiteindelijk ook van compost staat of valt immers met wat er in compostvat of -bak wordt gegooid.


thuiscomposteren wat wel en wat niet
Sommige materialen composteer je beter niet thuis, zoals vlees- en visresten. Over andere materialen doen er cowboy- en indianenverhalen de ronde waardoor ze niet in thuiscompostering belanden. Denk maar aan citrus- of aardappelschillen. Dat terwijl ze perfect zijn voor thuiscompostering. 

Ontdek hier alles over thuiskringlopen

 

>> Terug naar het jaarverslag 2019

 

 

 

 

....