Vlaco-compost voor een gazon in topconditie!

Een gazon in topconditie? Hiervoor heeft Vlaco-compost 5 ijzersterke troeven!

 

1. Compost gaat bodemuitputting tegen

Tuinieren put de bodem uit, borders worden schoongemaakt, grasmaaisel wordt weggehaald, fruit en

groenten worden geoogst,… Op die manier worden voedingsstoffen en organisch materiaal steeds weg genomen van de bodem. De bodem wordt schraal, waardoor je gazon minder weerbaar is tijdens droge of net natte perioden. Dit kan je makkelijk voorkomen door compost te gebruiken. Compost zorgt voor voedingsstoffen én een vruchtbare bodem.

 

2. Compost beschermt het gazon tegen ziektes

Het organische materiaal van compost is zeer divers en trekt verschillende bodemdiertjes aan. Zij zorgen er op hun beurt voor dat schadelijke organismen als aaltjes of ziekten moeilijker de overhand krijgen. Zie Vlaco-compost als de vriendelijke en lokale lijfwacht van jouw gazon.

 

3. Compost zorgt voor een evenwichtige bodem

Compost in de bodem voorkomt uitdroging en zorgt voor een goed evenwicht tussen lucht, water en voedingsstoffen. Compost maakt de bodem rijk, gezond en vruchtbaar.

 

4. Compost zorgt voor een betere waterhuishouding van de bodem

Zandgronden met compost drogen minder vlug uit en zwaardere gronden, zoals leem en klei, draineren net beter dankzij compost. Gevolg: de kwaliteit van de grond wordt geoptimaliseerd, waardoor hij meer en beter opbrengt. Compostgebruik zorgt voor een verhoging van de waterreserve voor je planten. Compost is eten, drinken én een dessertje voor jouw gazon. Gras dat stressloos kan groeien, is gezonder en minder gevoelig voor ziektes.

 

5. Compost zorgt voor groei en stevigheid

Vooral tussen juni en augustus hebben grasperken een grote behoefte aan stikstof en kalium. Dit zijn net ook de warmste weken waarin de nutriënten in compost het makkelijkst beschikbaar zijn voor de planten. Zij zorgen voor de groei en de stevigheid van jouw gazon. In het najaar leg je met compost deze basis het best aan voor het volgende jaar.

 

Kies voor Vlaco-compost als duurzame bodemverbeteraar, zorgvuldig gerecycleerd uit organisch materiaal. Je sluit de biologische kringloop én je kiest voor een lokaal product.

 

tuinhandschoenen bij aankoop van Vlaco-compost

Ontdek Vlaco-compost tijdens de voorjaarscompost-actie op maar liefst 140 Vlaamse recyclageparken en ontvang een gratis paar tuinhandschoenen bij aankoop van Vlaco-compost!

 

De lente is - net als het najaar - een ideaal moment om je tuin te verwennen met een extra vitaminekuur. Strooi fijne compost op je gazon en leg een flinke laag tussen de bloemen en planten. Ook het mengen van compost in de plantenbakken is een heuse weldaad. Zo ben je volgende zomer zeker van een stralend gezonde tuin en weelderig bloeiende bloemenperken!

 

 

5 ijzersterke troeven van Vlaco-compost voor een gazon in topcondtie

Bijlagen