Restjesrecept: hartige broodpudding

hartige broodpudding, restjesrecept

Van hard tot … hartig! 

Ingrediënten 

  • 300 tot 400 g oud brood 
  • 8 dl melk 
  • ± 150 g fijngesneden  zongedroogde tomaatjes (of olijven) 
  • 125 g restjes charcuterie (salami, kippenwit …),  in stukjes of blokjes 
  • 250 g mozzarella of  andere kaasrestjes 
  • 4 eieren 
  • verse kruiden (peterselie, bieslook, dragon …) of mix van gedroogde kruiden 
  • peper en zout

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. 
  • Snijd het brood in blokjes. Week het in de melk. 
  • Voeg de zongedroogde tomaatjes, charcuterie/kaas, eieren, kruiden, peper en zout toe. 
  • Doe het mengsel in een grote, met boter ingesmeerde ovenschaal. 
  • Bak 45 minuten op 190 °C.

Tips en variatie

  • Gebruik je erg droog brood, doe er dan een deciliter melk extra bij. 
  • Geen restjes van kaas, charcuterie of tomaat?  Probeer eens een lepeltje pesto, olijven (zonder pit!),  een restje bolognesesaus, een aantal eetlepels gekookte, pittige pasta …

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken 

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken