Restjesrecept: cola-kip

Restjesrecept Cola-kip
Foto Heikki Verdurme

Bij (zoete) vleesgerechten kun je het water dat je moet toevoegen gerust vervangen door
een limonade- of cola-overschotje. Probeer bijvoorbeeld deze cola-kip eens! Een topgerecht …
in Zuid-Afrika.

 

Ingrediënten

  • 500 g drumsticks
  • 100 g bruine suiker
  • snufje grof zeezout
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 4 eetlepels ketchup
  • 250 ml cola (of een blikje of een overschotje van de fles)

Bereiding

  • Kook de drumsticks 30 minuten in voldoende water.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Giet de drumsticks af, dep ze droog en doe ze in een kleine braadslee.
  • Bestrooi het vlees met suiker en zeezout.
  • Roer de mosterd en ketchup met een scheut cola en giet dit mengsel over de drumsticks.
  • Voeg de rest van de cola toe en zet de braadslee in de oven (ca. 45 min.) tot de saus is ingedikt.

Tips en variatie

  • Dit gerechtje lukt met alle soorten wit vlees (kipfilet, braadkip, kipnuggets, kalkoen en parelhoen, maar ook vlees van wild gevogelte).
  • Uiteraard lukt het ook met reeds gare en gekruide drumsticks zoals je die vaak in de winkel vindt.
  • Ook met andere soorten zoete limonades kun je dit gerecht bereiden.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken