Nieuwe uitgave: Een insectenhotel in de kringlooptuin

Wil je ook jouw tuin omtoveren tot een stukje prachtige natuur vol leven? Onze nieuwe folder ‘Met insecten op hotel … in de kringlooptuin!’ kan je daarbij helpen!

Groen, ruimte en natuur worden nog steeds schaarser. Maar met je eigen tuin kan je daar verandering in brengen! Met een insectenhotel creëer je immers een plek waar insecten veilig kunnen verblijven en zich met rust gelaten voelen. Een plek waar nuttige insecten, zoals vlinders, bijen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen samen hokken. Wist je dat veel van die insecten heel nuttig zijn voor mens en milieu: ze bestuiven bloemen, en zorgen voor een ecologisch evenwicht door het bestrijden van schadelijke insecten.

Het aantal natuurlijke nest- en overwinterplekken van deze beestjes is in Vlaanderen echter aanzienlijk verminderd. In die zin is het heel zinvol een insectenhotel aan te bieden.  Maar hoe begin je precies aan zo een hotel?  Dat staat allemaal concreet en tegelijk bondig vermeld in onze nieuwe Vlaco-folder: ‘Met insecten op hotel … in de kringlooptuin!’ Je kan de folder bestellen (of zelf downloaden) via www.vlaco.be.