Duurzame compostproducten in duurzamere zakken

‘Stilstaan is achteruitgaan’, wordt al jaren beweerd. En als er iets is wat Vlaco absoluut wil vermijden, is het wel achteruitgang. Vandaar stellen we graag een aantal kleine nieuwigheden aan onze producten voor. 

Nieuwe benamingen

Doorheen de jaren heeft Vlaco een variatie aan compostproducten opgebouwd. Om deze differentiatie in producten beter in de verf te zetten en zo het verschil tussen de producten nog duidelijker te maken, kregen enkelen onder hen een nieuwe benaming.

Onderstaande benamingen vind je voortaan terug op het zakgoed:

Oude benaming

Nieuwe benaming

Vlaco-compost

Tuincompost

Topdressing

Topgazoncompost

De Vlaco-potgrond blijft dezelfde naam behouden.

Nieuw zakgoed

Wat het zakgoed zelf betreft, ook daar is ‘het een en ander’ veranderd. Voortaan bieden we onze producten namelijk aan in zakken die bestaan uit 50% gerecycleerd materiaal. Daarnaast zijn deze zakken 100% recycleerbaar (met andere woorden: de lege verpakking mag bij pmd gesorteerd worden).

Op dit moment bieden afvalintercommunales EcoWerf en IOK Afvalbeheer de nieuwe zakken reeds aan. Andere aanbieders van de Vlaco-producten zullen stelselmatig volgen. 

EcoWerf  IOK

Nieuw label

OudOok het oude kwaliteitslabel van Vlaco heeft een grondige opfrissing ondergaan. Vlaco zet volop in op producten op maat. Dit maken we visueel in ons kwaliteitslabel. 

Voortaan wordt er zo een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende producten van topkwaliteit. De nieuwe labels zien er als volgt uit:

Compost

Digestaat

PelletsPotgrond