GrowingMedia 2021

Online en live
tot

Van 22 tot 27 augustus gaat het internationale congres GrowingMedia 2021 online - én live (afhankelijk van de geldende coronamaatregelen op dat moment) – door! Het congres wordt georganiseerd door ILVO, Universiteit Gent en Universiteit Hasselt. Ook Vlaco vzw is partner en zal er awards voor onderzoek dat het gebruik van compost in substraten bevordert, uitreiken!

Tip! Vanaf nu kan je ook registreren voor 1 dag, nl. de GrowingMedia2021 Industrie- en Beleidsdag op 26 augustus 2021! Enkel online te volgen.

  • De International Peat Society (IPS) zal met de deelnemers in discussie gaan over onder andere milieukwesties in verband met veenwinning en de betekenis van "Responsibly Produced Peat" in situaties waarin veen essentieel is voor teeltsubstraten. Er is een keynote over biochar in het composteerproces en 7 technische presentaties over veenvervanging door houtvezel, kokos, compost of miscanthus-stro.
  • European Compost Network (ECN) en Growing Media Europe (GME) focussen op de EU-meststoffenverordening en de kansen en uitdagingen om teeltsubstraten en bodemverbeteraars op de Europese markt te brengen. Vlaco’s kwaliteitsmedewerker Wim Vanden Auweele is één van de sprekers in de ECN policy workshop. 

>> Programma 26 augustus
>> Registratie 26 augustus

 

>> Algemene info over het volledige event